Inktpatronen, inktcartridges, printabout, inktpatroon, 123inkt, 123iknt, 123inky, 123intk, 123 inkt, 123 int, 123 nkt, 123-int, 123 n k t, inkt123, inkt 123, online bestellen, huismerk, compatibel, inkt bestellen, inkt,

Spaarvarkentje Spaarvarkentje

Lokale Webwinkel

Inktbestellen | Bewust Belgisch

Wat is nu juist het probleem?

Slechts vier van de tien best gerangschikte webshops zijn Belgisch van origine en vertegenwoordigen slechts 20 procent van de totale online omzet. Meer nog, bijna de helft (45 procent) van de online verkopers in ons land hebben hier geen winkels en verkopen louter vanuit het buitenland.

Vijf Belgische bedrijfsleiders willen iedereen tijdens de kerstperiode aansporen om online bewust Belgisch te kopen. Steeds meer mensen doen hun inkopen via het internet, maar vaak doen ze dat bij buitenlandse webwinkels. "Van al die bestellingen op buitenlandse sites blijft geen of nauwelijks toegevoegde waarde in ons land", klinkt het in een open brief.

Steun onze eigen economie & tewerkstelling!

Van al die bestellingen op buitenlandse sites blijft er hier nauwelijks iets over: geen vennootschapsbelasting, geen jobs onder goede sociale omstandigheden en geen investeringen in onze economie. Steun dus je lokale economie en de bedrijven en de mensen in je omgeving. Dit zorgt alvast voor kortere afstanden voor transport en dat is dan ook nog eens goed voor het milieu.

    Bewust Belgisch     Belgische Webwinkel

Het opiniestuk is ondertekend door Wouter Torfs (Schoenen Torfs), Luc Van Mol (ZEB), Bart Claes (JBC), Frans Colruyt (Colruyt) en Grete Remen (Damhert).

Volgens de CEO's zijn slechts 4 van de top 10-webshops Belgisch en vertegenwoordigen zij 20% van de omzet van de top 10. 45 van de top 100 online verkopers in ons land hebben hier geen winkels en verkopen louter vanuit het buitenland. "Van al die bestellingen op buitenlandse sites blijft geen of nauwelijks toegevoegde waarde in ons land: geen vennootschapsbelasting, geen tewerkstelling onder goede sociale omstandigheden en geen investeringen die onze economie doen draaien", stellen de 5 CEO's. 

Daarom doen ze een oproep om tijdens deze moeilijke periode bewust aan te kopen "op Belgische sites maar vooral van Belgische bedrijven, uiteraard aan een concurrentiële prijs". "Wie bij Belgische webwinkels bestelt, draagt eigenlijk zorg voor zijn eigen buurt", zegt Wouter Torfs in Het Nieuwsblad. "Je creëert tewerkstelling in België en het is nog ecologisch ook. Want de pakjes moeten niet uit Duitsland of Nederland komen."

Daarnaast vragen de CEO's de Belgische bedrijven ook om "wat chauvinistischer en trotser te zijn op hun webshop en erover te communiceren naar hun klanten." Bij deze is dat dus gebeurt.