HP inktpatronen, 123inkt, 123 inkt, inkt123, inkt 123, printabout, online bestellen, huismerk, compatibel, canon printer, inktpatronen

Thuiswerken in tijden van corona: tips & tricks

18/06/2020
door Sarah | Uw printhulp

Het ziet ernaar uit dat kantoren nog een tijdje leeg blijven staan vanwege het coronavirus. In samenwerking met TechPulse vertellen we je meer over hoe je zo goed mogelijk kunt thuiswerken.

Het zijn dystopische beelden: de straten en wegen van heel de Benelux zijn nooit eerder zo leeg geweest. Tal van winkels zijn gesloten, en zelfs nu het mooi weer is zal je geen volle terrassen en zwembaden ontdekken. Mocht een tijdreiziger in 2020 belanden, dan zou hij haast denken dat er een bug zit in zijn tijdreismachine.

Massaal thuiswerken door corona

Wie drie maanden geleden nog had gezegd dat 2020 het jaar zou worden van webcams, Zoom, en thuiswerken, hadden we voor gek verklaard. De economische machine in de wereld beweegt zich momenteel met horten en stoten voort, en dat heeft alles te maken met het coronavirus. Veel bedrijven zijn op slot gegaan, en men wordt sterk afgeraden om naar kantoor te komen indien dit niet nodig is.

De producten om thuis te kunnen werken zijn haast niet aan te slepen. Nieuwe monitoren, nieuwe webcams, microfoons, zelfs tweede PC’s zijn voor sommigen een vereiste. Vaak wordt er bij dit soort apparatuur gekeken naar de specificaties en prijs als belangrijkste factoren. Gedurende al het koopjesjagen vergeten we vaak echter één belangrijk stukje hardware: ons eigen lichaam. Het is namelijk minstens net zo belangrijk om fysiek in een goede staat te zijn voor optimale werkprestaties.

Thuiswerkplekken vaak verre van goed

Ook BakkerElkhuizen merkt op dat er het nodige schort aan de thuiswerkplekken van werknemers. BakkerElkhuizen is specialist in het ontwikkelen van ergonomische producten en oplossingen voor computerwerkplaatsen. Uit een snelle rondvraag van de organisatie blijkt dat ongeveer twee derde van alle thuiswerkplekken verre van optimaal zijn. Naast energieverlies leidt een slechte werkplek ook tot aantasting van het werkgeluk.

Op de lange termijn resulteert dit vaak in fysieke klachten en mindere productiviteit. BakkerElkhuizen CEO John van Hooft pleit ervoor dat werkgevers hun werknemers helpen met het optimaliseren van hun thuiswerksituatie. Dit is altijd al een belangrijk speerpunt geweest, maar in tijden van de coronacrisis hebben veel meer mensen baat bij een geoptimaliseerde thuiswerkplaats.

Optimaliseer je thuiswerkplek

Hoe ziet zo’n geoptimaliseerde thuiswerkplaats er nu exact uit? Laten we beginnen met veruit het grootste pijnpunt van alle thuiswerkers: de laptop. Het product zelf is natuurlijk zeer handig en lekker compact, maar je zit al snel in een houding te werken die niet goed is voor je rug en andere lichaamsdelen. Nu hoef je niet meteen de laptop in de bezemkast te plaatsen; aan de hand van een extern beeldscherm of laptopverhoger los je al vaak het probleem op dat je voorover gebogen zit.

Bronvermelding | TechPulse  | Klik hier voor het originele artikel