HP inktpatronen, 123inkt, 123 inkt, inkt123, inkt 123, printabout, online bestellen, huismerk, compatibel, canon printer, inktpatronen

Windows 10 bug maakt printers kapot, Microsoft werkt aan fix

18/06/2020
door JP. Van der Jeught

Een bug in de juni update van Windows 10 zorgt voor problemen met populaire printers. Microsoft werkt momenteel aan een oplossing voor het probleem.

TechPulse Update

Wie de laatste nieuwe updates voor Windows 10 al heeft geïnstalleerd, heeft pech. Een vervelende bug in de juni-update zorgt er immers voor dat veel printers plots niet meer kunnen printen. Microsoft werkt aan een oplossing, maar momenteel is het enige dat echt werkt het terugzetten van een oudere versie van je systeem. 

Juni-update van Windows

Het gaat om de updates KB4560960 en KB4557957 die op 9 juni aan hun uitrol zijn begonnen. Niet meer dan een dag later werden door veel gebruikers problemen gemeld. De updates uitstellen of terugrollen leek voor velen de makkelijkste oplossing te zijn, al leek het updaten of opnieuw installeren van drivers voor de getroffen printers ook te werken.  

Microsoft op de hoogte

Ondertussen is het dus wachten tot Microsoft een fix de wereld instuurt. Het bedrijf is zich alvast bewust van de bug en werkt aan een oplossing. Meer informatie over de verspreiding ervan volgt later. Wie veel print wacht dus best even af, al mis je met het uitstellen of terugrollen van de update ook wel belangrijke beveiligingsupdates, dus wees extra aandachtig. 

Bronvermelding | TechPulse  | Klik hier voor het originele artikel